23 września odbyła się kolejna edycja jednej z najważniejszych imprez branży MICE. Tym razem niecodzienne kulinarne SHOW odbyło się w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel w Ożarowie Mazowieckiem. W zupełnie nowej odsłonie goście zostali przeniesieni w świat kulinarnych, często bardzo odważnych doznań. W tym roku patronat honorowy nad wydarzeniem objął Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik.

CATERING SHOW 2013 to piąta już̇ edycja wydarzenia, które na stałe wpisało się̨ w kalendarz branży MICE – Meetings Incentives Conferences and Events. Jego celem jest spotkanie się̨ uczestników rynku MICE, wymiana poglądów, prezentacja nowych trendów i rozwiązań w branży eventowej, nawiązanie kontaktów biznesowych.

Bez wątpienia był to niezapomniany poniedziałek! Gości powitał skrzypek MagnetiG, czyli Grzegorz Carnas wspaniałym występem na dachu hotelu. Pierwszy głód goście zaspokoili wykwintnymi potrawami serwowanymi w trakcie imponującego ceremoniału gastronomicznego, z którego słynie kuchnia Mazurkas Catering. Soczysta polędwica z Black Angusa w aksamitnym sosie z gorgonzoli i wrzosem, kruchy medalion z krokodyla w aromatycznym sosie z czarnego bzu, czy delikatna norweska troć serwowana na chutney z ananasa i dyni to tylko kilka oryginalnych propozycji z menu serwowanego. Następnie goście mogli oddać się prawdziwej uczcie smaków odwiedzając niezliczone stacje gastronomiczne, na których wspaniali kucharze na ich oczach przyrządzali wyśmienite potrawy. Były to m.in.: wzbudzająca największe zainteresowanie stacja z insektami (świerszcze kubańskie, karaczany madagaskarskie), stacja kuchni molekularnej, stacja afrodyzjaków, stacja leśna, czy stacja egzotycznych mięs, gdzie można było spróbować tak wymyślnych przysmaków, jak: eskalopki z zebry, polędwicę z kangura, smażonego krokodyla, czy medaliony z bizona. Po wszystkim na gości czekała niezliczona ilość deserów: ciast, tortów i pralinek, a w trakcie całej uczty delektowali się wyśmienitymi drinkami. Organizatorzy przewidzieli także warsztaty kulinarne, w trakcie których pod okiem kucharza można było przygotować swoje danie, a wszystkiemu temu towarzyszył występ Teatru Akt.
Jednym słowem: w jednym miejscu szef kuchni Mazurkas Catering – Bartłomiej Czerwiński – przygotował menu niemal z całego świata, a co najważniejsze – wszystko to w wymiarze eventowym. CATERING SHOW 2013 było świeżym, oryginalnym spojrzeniem na jego kulinarne oblicze. Mazurkas Catering 360°na nowo definiuje bowiem kompleksową usługę cateringową – będącą jakże ważnym elementem każdego wydarzenia. Wszystko to – w połączeniu z nowym, sprzętem cateringowym – tworzy w pełni profesjonalną ofertę.
Mazurkas Catering, jako jedna z wiodących firm cateringowych w Polsce udowodnił, że catering to nie tylko jedzenie, ale cała filozofia i jeden z ważniejszych elementów eventu. Ponadto impreza była doskonałą okazją do prezentacji biznesowych możliwości regionu i poznania gospodarczego wymiaru branży eventowej oraz znaczenia usługi cateringowej w tym sektorze. Mazurkas Catering od lat krzewi świadomość o jej roli w branży eventowej, o wadze w gospodarce krajowej i regionalnej.

Każda edycja CATERING SHOW wnosi nowe, świeże spojrzenie na tak ważny element, jakim jest catering. Chcemy zaskakiwać i wcale się tego słowa nie boimy. Jesteśmy przekonani, że CATERING SHOW 2013 dowiódł tego – wszystko w zupełnie nowej odsłonie, a Catering 3600 był jednym z głównych elementów tejże odsłony – mówi Andrzej Bartkowski. To efekt naszego bogatego doświadczenia i wyraz kompleksowego podejścia do tematu cateringu na evencie – kompletny produkt, począwszy od precyzyjnie dobranych nakryć stołowych i eleganckiej zastawy, poprzez adekwatne stroje kelnerskie i indywidulanie dobrane menu, po dekoracje stołów i bufetów oraz atrakcje kulinarne, takie jak nietypowe stacje gastronomiczne, czy interaktywne akademie kulinarne.

Głód artystyczny nasycił zespół Bala Band.

Mazurkas Catering jest jedną z największych firm cateringowych w Polsce, która od ponad 10 lat obsługuje najbardziej spektakularne wydarzenia na terenie całego kraju, rozpoczynając od małych realizacji, a kończąc na wydarzeniach dla kilku tysięcy osób, również na szczeblu dyplomatycznym. Kucharze Mazurkas Catering szkolą się w Instytucie Paula Bocuse w Lyonie we Francji – jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie. Zaangażowanie i profesjonalizm Mazurkas Catering zostały docenione i nagrodzone Medalem Europejskim, przyznawanym co roku przez Business Centre Club, przy wsparciu Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Honorowym Patronacie Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego jako wyraz uznania dla najwyższej jakości produktów i usług. Mazurkas Catering otrzymał także dwie statuetki MP Power Awards 2012. Dyrektor Zarządzający Michał Kozak odebrał nagrodę MP Power 12 w kategorii Dostawca – Catering, jako jedna z osób, które miały największy wpływ na rozwój branży eventowej w 2012r. oraz MP Power Projekt w kategorii Catering za niezwykłą oprawę kulinarną inauguracji budowy parku rozrywki Adventure World Warsaw.