W piątek, 24 listopada, odbyła się wyjątkowa Gala Jubileuszowa z okazji 20-lecia Hotelu InterContinental Warszawa. Mistrzowsko poprowadzili ją Hubert Urbański i Monika Mikulska-Guźniczak, Dyrektor PR-u i Marketingu, a uroczystość otworzyła Dyrektor Generalna, Britta Kutz, która podziękowała pracownikom za ich wysiłek oraz gościom za ich obecność na Gali.
Gości powitano wyjątkowym koktajlem “Syrenka”, inspirowanym legendą o Syrence Warszawskiej, który stworzono specjalnie z okazji jubileuszu. Ten niezwykły koktajl łączy smaki przeszłości i teraźniejszości, oddając hołd dziedzictwu Warszawy i dwóm dekadom hotelu InterContinental.
Hotel słynie ze znakomitej kuchni, a uczestnicy Gali mieli okazję delektować się potrawami autorstwa Karola Okrasy oraz kucharzy z Restauracji Platter. Podczas kolacji serwowano m.in. Ostrygi Fine de Claire Dawid Herve No. 2, arancini grzybowe z pudrem borowikowym, sarnę z jeżynami i steki Tomahawk. Nad całością czuwał szef kuchni hotelu InterContinental Grzegorz Krupa.
Nie mogło zabraknąć oczywiście tortu oraz “Happy Birthday” w wykonaniu Dominiki Gawędy, podczas którego wzniecono toast za kolejne udane lata Hotelu InterContinental Warsaw. Całą atmosferę uświetnił koncert gwiazdy wieczoru, zespołu Blue Caffe.
InterContinental Warszawa to pięciogwiazdkowy hotel położony w samym sercu stolicy. Hotel mieści się w jednym z najwyższych budynków w mieście. InterContinental Warszawa posiada 414 pokoi gościnnych i w pełni wyposażonych apartamentów mieszkalnych Residence Suites. Goście hotelu mogą delektować się daniami kuchni polskiej i światowej w restauracji Platter by Karol Okrasa oraz DownTown Restaurant, a także Śliska – the Lounge. Na 43 i 44 piętrze mieści się RiverView Wellness Centre z najwyżej położonym basenem w stolicy, siłownią, sauną oraz łaźnią parową.